HARI/TARIKH : Sabtu & Ahad (24 – 25 April 2021)
LOKASI: Pantai Remis/ Beruas & Bota Perak
Misi dakwah serta ziarah menyantuni asnaf kali ini bermula di Pantai Remis Perak untuk melihat keadaan rumah seorang pelajar tadabbur online dan juga seorang asnaf.
Seterusnya team GAD meneruskan perjalanan ke Beruas untuk sesi ziarah rumah asnaf yang yang berikutnya.
Seperti biasa misi ziarah serta dakwah menyantuni asnaf rumah ke rumah disertai dengan menghulurkan bantuan berupa Al Quran, buku² poket, bantuan kewangan serta tazkirah ringkas oleh Ust Abd Muein.
Sebanyak 3 buah rumah asnaf sempat disantuni dihari pertama kami disana dan berakhir pada jam 7ptg untuk kami berbuka puasa.
Meneruskan program hari pertama dengan solat maghrib/ isyak dan tarawih berjemaah serta kelas tadabbur online bermula pada jam 10.15 malam yang disampaikan oleh Ust Abd Muein.
Hari kedua diteruskan lagi dengan program melawat pusat pengajian GAD di Bota dan beberapa lagi rumah asnaf untuk diziarahi dikawasan Kg Beruas Ayer Tawar.
Fokus utama misi ziarah ini adalah utk menyampaikan dakwah serta mengajak mereka mendekatkan diri kpd Allah dan meninggalkan segala laranganNya juga menekankan kepentingan membaca dan memahami isi Al Quran (Tadabbur) serta tujuan utama sebagai pelajar tadabbur untuk keluar menyampaikan dakwah dan membantu asnaf dari sudut ekonomi yg terjejas.
Jazakumullahu khayr kpd semua penginfak.
Semoga Allah merahmati kalian.

Sumber