Jika kita seorang ahli perniagaan pasti kita akan cuba mengelak sehabis mungkin dari risiko kerugian yang besar dalam perniagaan kita.

Jika kita berurus jual beli dengan seseorang pasti kita akan berusaha memastikan harga yang kita peroleh tidak mahal dan barangan atau servis tersebut berbaloi dengan harganya yang akan menyebabkan kita tidak berasa rugi selepas memilikinya.

Tidak ada manusia mahukan kerugian, dan kita sanggup berusaha sehabis mungkin untuk lari dari kerugian yang besar. Namun Al Quran sentiasa membimbing dan mendidik kita tentang hal ini.

Sekiranya anda tidak mahu rugi seumur hidup, dengarkan pencerahan dari Ustaz Abd Muein Abd Rahman perihal manusia yang paling rugi di dunia dan akhirat!

๐˜๐˜ช๐˜ฅ๐˜ฆ๐˜ฐ ๐˜ช๐˜ฏ๐˜ช ๐˜ข๐˜ฅ๐˜ข๐˜ญ๐˜ข๐˜ฉ ๐˜ด๐˜ข๐˜ฎ๐˜ฃ๐˜ถ๐˜ฏ๐˜จ๐˜ข๐˜ฏ ๐˜ฅ๐˜ข๐˜ณ๐˜ช ๐˜ท๐˜ช๐˜ฅ๐˜ฆ๐˜ฐ ๐˜ญ๐˜ฆ๐˜ฑ๐˜ข๐˜ด, ๐˜ด๐˜ฆ๐˜ฌ๐˜ช๐˜ณ๐˜ข๐˜ฏ๐˜บ๐˜ข ๐˜ข๐˜ฏ๐˜ฅ๐˜ข ๐˜ฑ๐˜ฆ๐˜ณ๐˜ต๐˜ข๐˜ฎ๐˜ข ๐˜ฌ๐˜ข๐˜ญ๐˜ช ๐˜ฎ๐˜ฆ๐˜ฏ๐˜ฐ๐˜ฏ๐˜ต๐˜ฐ๐˜ฏ ๐˜ฌ๐˜ญ๐˜ช๐˜ฑ ๐˜ท๐˜ช๐˜ฅ๐˜ฆ๐˜ฐ ๐˜ช๐˜ฏ๐˜ช, ๐˜ด๐˜ข๐˜บ๐˜ข ๐˜ฃ๐˜ฆ๐˜ณ๐˜ช๐˜ฌ๐˜ข๐˜ฏ ๐˜ญ๐˜ช๐˜ฏ๐˜ฌ ๐˜ฅ๐˜ข๐˜ณ๐˜ช ๐˜ท๐˜ช๐˜ฅ๐˜ฆ๐˜ฐ ๐˜ด๐˜ฆ๐˜ฃ๐˜ฆ๐˜ญ๐˜ถ๐˜ฎ๐˜ฏ๐˜บ๐˜ข ๐˜ข๐˜จ๐˜ข๐˜ณ ๐˜ญ๐˜ฆ๐˜ฃ๐˜ช๐˜ฉ ๐˜ซ๐˜ฆ๐˜ญ๐˜ข๐˜ด.

๐ŸŽฅ https://youtu.be/0yIuy-3fEAI

Sekiranya video ini bermanfaat, sila share agar lebih ramai mendapat kebaikan dari perkongsian ini.

#TadabburAlQuran
#GhulamAlDakwah

Sumber