*Misi Khas Kemboja : Lawatan pertama Darul Ulum As Syarieyah, Kg Opayao, Stueng Trang, Cambodia*

https://youtu.be/2YRfGCvKl1M

Video ringkasan lawatan GAD yang diketuai oleh Ustaz Abd Muein Abd Rahman di sekolah yang diasaskan oleh Ustaz Zahri asal dari Kemboja. Sekolah tersebut terletak jauh ke kawasan pedalaman hutan yang telah diteroka oleh bangsa Champ yang merupakan orang Islam.

Merupakan satu satunya sekolah agama yang terletak di Kg Opayao. Perjalanan kami dari Airport Phnom Pheng ke Chrop sebuah pekan berhampiran sekolah tersebut mengambil masa selama 7jam perjalanan dengan jarak hampir 400km.

Kami tiba lewat tengah malam pada 27 Feb 2020 dan bermalam di Pekan Chrop. Keesokan paginya bertolak ke sekolah dengan menaiki 2 buah pacuan 4 roda kerana keadaan jalan tidak berturap, tanah merah dan sangat berdebu. Cuaca kemarau di sini sudah berpanjangan selama hampir 5 bulan.

Ini merupakan video sementara untuk update kepada sahabat-sahabat sebelum siap sepenuhnya video lengkap dari team Media. Kutipan dana kita akan lancar setelah mendapat keseluruhan bajet yang diperlukan kemudian. Sekiranya ada yang nak terus berinfaq boleh terus disalurkan melalui

ππ€ππŠ : πŒπ€π˜ππ€ππŠ
𝐍𝐎 π€πŠπ€π”π : πŸ“πŸ”πŸπŸ’ πŸ•πŸ–πŸπŸ“ πŸ“πŸπŸŽπŸ’
ππ€πŒπ€ : 𝐏𝐄𝐑𝐓𝐔𝐁𝐔𝐇𝐀𝐍 π†π‡π”π‹π€πŒ 𝐀𝐋 πƒπ€πŠπ–π€π‡ π’π„π‹π€ππ†πŽπ‘
π‘π”π‰π”πŠπ€π : *KEMBOJA*

Sumber