28 Jun 2019

1. Pertubuhan Ghulam Al Dakwah Selangor yang diketuai oleh Ust Abd Muein Abd Rahman mengadakan misi khas bagi bulan Jun 2019 bermula 28 Jun 2019 di Semporna, Sabah. Rombongan seramai 7 orang sahaja yang diwakili oleh AJK GAD.

2. Tujuan misi khas di Semporna kali ini adalah untuk menganjurkan pertandingan dalam kalangan pelajar Iqra, Al Quran dan membaca bagi menyuntik semangat mereka agar lebih bersungguh dalam menuntut ilmu, memahami dan seterusnya mengamalkannya dalam kehidupan seharian. Kesemua aktiviti ini diharapkan dapat membina persaingan yang sihat dalam diri anak anak masyarakat Semporna agar lebih mencintai Al Quran dengan doa doa yang mereka hafal dan seterusnya di amalkan.

3. Seterusnya pemberian elaun bulanan kepada 14 guru Tajaan GAD di Semporna selepas selesai aktiviti yang dianjurkan.

Insha Allah segala perkembangan aktiviti akan di update dari semasa ke semasa melalui laman Facebook rasmi Ghulam Al Dakwah.

===================

Sekiranya anda ingin menjadi sebahagian team dakwah GAD, jom menyumbang kepada usaha dakwah ini walau sedikit demi memastikan iainya terus berjalan dan semoga rahmat Allah bersama kita semua.
Infaq anda boleh terus disalurkan melalui link berikut :

https://ghulamaldakwah.com/donations/tabung-infaq-kebajikan/

#MisiKhasSempornaJun2019
#GhulamAlDakwah

Sumber